Apple'ın beklemediği şok!

Apple, daha önce Çin'de başına bela olan sorunun bu kadar büyüyeceğini herhalde tahmin etmiyordu!

Apple'ın beklemediği şok!

Hüseyin Cem Köylü

Gerek açtığı, gerekse kendine açılan davalardan dolayı mahkemelerle işi bir türlü bitmeyen Apple'a bu sefer de iPad üzerinden dava açıldı. Fakat bu davayı açan, elinde binlerce patent bulunduran Motorola ya da Samsung gibi devler değil, iPad isim hakkına sahip olduğunu iddia eden Proview firması.

Daha önce Apple'a Çin'de dava açan Proview firması şimdi aynı davayı okyanus ötesine, Kaliforniya mahkemesine taşıdı. Proview, iPad isminin telif haklarını 2000 senesinde satın aldı. Fakat Apple, 2009 yılında bu isim hakkını Proview'dan satın aldığını iddia ediyor. Proview ise, Apple'ın satın aldığı isim hakkının Apple'ın kendi kurduğu başka bir şirketten satın aldığı IP Application Development (IPAD) olduğunu iddia ediyor.

Proview, Apple'ın iPad isim hakkını neden istediğini açıklamadığını ve Apple'ın karar verirken "sahtekar davrandığını; anlaşmak yerine dava yoluna gittiğini" iddia ediyor ve Amerika'daki tüm iPad satışlarının durdurulmasını talep ediyor. Apple ise Proview'in daha önce yapılan anlaşmalara uymadığını savunuyor.

İki firma arasında Çin'deki dava hala devam ediyor. Şangay mahkemesi, bu hafta Proview'in itirazlarına rağmen Apple'ın iPad satmaya devam edebileceği kararını verdi. Ancak Çin mahkemeleri, daha önce de, Proview şirketinin iPad isminin tüm haklarına sahip olduğunu onaylamıştı.

Okuyucu Yorumları