Apple'ın gizli iTunes planları!

Apple eğer bu planlarını gerçekleştirirse, iTunes, çok yakında bildiğiniz iTunes olmaktan çıkabilir!

Apple'ın gizli planları!

ABD'nin önemli finansal gazetesi Wall Street Journal'da yayınlanan bir haber, Apple'ın gizli planlarını açığa çıkardı. Gazeteye göre Apple, iTunes ve AppStore servislerinde, kendi ödeme hizmetini devreye sokmayı planlıyor. Bunun için de şirket, dünyaca kabul görmüş online ödeme hizmeti PayPal'a rakip bir ödeme hizmeti geliştirecek.

Elbette hazır kullanılan ve çok pratik bir ödeme hizmeti olan PayPal ile yeni bir servisin yarışması mümkün değil ancak Apple'ın iOS işletim sistemine sahip olması ve telefon/tablet kullanıcılarını cihazlarında oturum açarken otomatik olarak yeni ödeme sistemine bağlama avantajı sayesinde, kısa sürede PayPal'ın pabucunu dama atacağını tahmin etmek zor değil.

Daha da önemlisi, Apple bu yeni ödeme sistemi sayesinde sadece PayPal'ı tahtından etmeyi planlamıyor; iTunes'u Amazon'a rakip bir alışveriş sitesine dönüştürmek istiyor ki şu anda bile bazı donanım ürünleri iTunes üzerinden kredi kartı ile satın alınabiliyor. Apple'ın planlarına göre iTunes eninde sonunda dünyadaki her şeyi satın almak için kullanılan bir portala dönüşecek. Elbette satılan her maldan Apple'ın hesabına "dolarcıklar" akarken, ayrıca ödeme hizmeti olarak Apple'ın online ödeme servisi de kullanıldığı için ikinci bir kazanç kapısı açılacak.

Okuyucu Yorumları