Apple'ın iPad mini gerçekleri!

Apple'ın son oyuncağı iPad mini'nin tek bir adedinin şirkete kazandırdığı rakam dudak uçuklatıyor!

Apple'ın iPad mini gerçekleri

Geçen hafta raflarda yerini almış olan Apple iPad Mini hakkında yapılan bir araştırma, verilen paranın büyük kısmının Apple'ın cebine kaldığını ortaya çıkarmış durumda.

Genelde iSuppli adı ile bilinen IHS, uzunca bir süredir teknoloji piyasasında bulunan ve teknolojik cihazların üretim maliyetlerini hesaplayan bir firma. iPad Mini'nin piyasaya çıkışı ardından dikkatini bu yöne veren IHS, bir adet Wi-Fi destekli 16 GB sabit diske sahip Mini'nin, toplam üretim maliyetini 188 dolar olarak hesapladı. Yurt dışı fiyatı 329 dolar olan üründen, Apple'ın cebine önemli bir kar kalıyor. Hesabın daha ilginç kısmıysa, 32 GB'lık modelin 90 dolar fazla maliyeti bulunuyorken, satış fiyatının 429 dolar, 64 GB'lık modelinse 162 dolarlık fazladan maliyeti bulunuyorken 529 dolardan satılıyor olması.

Apple'ın kazandığı kar payına kıyaslandığı zaman Google'ın 16 GB'lık Nexus 7 tabletinin adet başına 40 dolar getirdiği; 159,25 dolarlık maliyetine nazaran, 200 dolardan satıldığı gözler önüne serildi. Yapılan hesaplamalara göreyse Kindle Fire HD neredeyse hiçbir kar payı elde etmezken, elde ettiği tüm gelir, kullanıcıların sahip olduğu aylık üyeliklerden geliyor.

Okuyucu Yorumları