Apple'ın iPhone'la Başı Dertte

Cisco Apple'a geçtiğimiz günlerde tanıtılan iPhone'nun isim hakkı yüzünden dava açtı!

iPhone mahkemelik!

Uluslararası İnternet teknolojileri altyapısı üreten firma Cisco, Amerika'da Cisco'nun iPhone isminin hak mahrumiyetinden dolayı Apple'a dava açtı. Apple önceki gün ilk telefonunu bu isim altında tanıtmıştı.

Cisco'nun patronu Mark Chandler, şirketinin Apple'ın isim haklarının kullanımı hakkında defalarca soruşturma açtığını, davalar kapanmadığı halde Steve Jobs'un iPhone ürettiğini açıkladı. Medyaya göre Cisco'nun avukatı, Steve Jobs'un bu hareketi Apple iPhone isminin kullanımıyla ilgili firmanın son teklifini kabul edeceğini bildirdi. Chandler: "Apple'ın yeni telefonları şüphesiz çok heyecan verici ama marka ismimizi bizden izinsiz kullanmamalıydı" dedi.

Madalyonun öbür yüzünde Cisco'nun yan kuruluşu Linksys hayli zamandan beri iPhone adı altında VoIP-Telefonlarını elinde bulundurduğu da bir gerçek.

CHIP Online yorumu: Bu oldukça heyecanlı olmaya başladı. Steve Jobs'un yaptığı sunumdan sonra Apple'ın telefonunun ismini iMobile veya Applephone gibi bir isimle değiştirmesi oldukça prestij kaybı olabilir. Cisco'nun lisansı "bilgisayar yazılım ve donanımı, dahili ve global ağ üzerinden sesli iletişim cihazı" kısacası Voice-over-IP üzerine.

Öte yandan pek de bilinmeyen bir firma olan "Ocean Telecom"a ait başka bir iPhone isim hakkı daha bulunuyor. O da PDA, MP3-Player VE "bilgisayar yazılım ve donanımı"

Son durumun ne olacağını zaman gösterecek.

iPhone isim hakları tehlikesi konusunda geçtiğimiz ay yayınladığımız haberi buraya tıklayarak okuyabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları