Apple'ın iş şartları hakkında şok sözler!

Apple'ın çalışma şartları hakkında ortaya atılan bu iddialar, kafanızı çok karıştıracak...

Apple işkence mi yapıyor?

Her işin kendine göre zorlukları vardır. Bazılarımızın işi ise zaman zaman oldukça stresli olabilir. Ancak Fortune'dan Adam Lashinsky'ye göre Apple'daki durum oldukça farklı. Sizi gittiğiniz yerlerde izleyen ve ufak bir "yanlışınızda" işten atan ajanlara ne dersiniz?

Lashinsky'nin yakın zamanda piyasaya sürülecek kitabındaki detaylar, Apple'ın duvarlarının arkasında neler olup bittiği hakkında korkunç gerçekleri ortaya çıkardı.

Kitaba göre Apple çalışanları, belirli bir düzenle hangi işi yapacaklarını bilmeden işe alınıyorlar, üstelik iş arkadaşlarının da ne iş yaptıklarını bilmiyorlar. Bazı özel takımlar ise diğer çalışanlardan kilitli kapılar ile ayrılıyor. Bunun için çalışanlara herhangi bir açıklama da yapılmıyor. İddiaya göre bazı odalara hiç kimse giremiyor.

Bir dedikoduya göre ise Apple, yakındaki barlara casuslar göndererek çalışanların iş dışında ne yaptıklarını gözetliyor.

Dahası da var... Peki buna değer mi?

Dahası da var... Peki buna değer mi?

Bu konularda konuşan bir çalışanın işine anında son veriliyor. Şirket hakkında eşinizle veya çocuğunuzla konuşmanız da yasak ve bu konuda Apple tolerans tanımıyor.

Peki tüm bunlara rağmen bir insan neden Apple'da çalışmak isteyebilir? Lashinsky'ye göre Apple çalışanları, dünyanın en çok istenen ürünleri üzerinde çalışıyorlar. "Bir barda otururken insanların yüzde 90'ının sizin şirketinizin yaptığı ürünleri kullanması hoş bir şey ve bunun değerini parayla ölçemezsiniz" diyor eski bir Apple çalışanı.

Ancak tüm bu söylenenler gerçek ise, sadece çalışanın değil çalışanın ailesinin ve çocuklarının da etkileneceğini düşündüğümüzde, tüm bu eziyete değip değmeyeceği tartışılır.

Okuyucu Yorumları