Apple'ın iWatch niyeti ciddi!

Uzun süredir gündemde olan "Apple bunu da üretecek" iddiası, yeni patent ile yeniden canlandı...

Galiba bu sefer geliyor!

Bilişim dünyasının hiç değişmeyen gündem maddelerinden birini, Apple'ın üreteceği yeni cihazlarla ilgili söylentiler oluşturuyor. Uzun süredir gündemde olan bu tür söylentilerden birine göre firma bir kol saati geliştirmekle meşgul ya da en azından böyle bir niyeti var. Firmanın yaptığı iddia edilen bir patent başvurusuna dair yeni bilgiler, şimdiden iWatch adı verilmiş olan kol saatiyle ilgili yeni bir söylenti furyası başlattı.

İddialara bakılırsa esnek, kıvrılabilir bir ekrana sahip olan cihaz geleneksel bir kol saatinden çok kol bandına benzeyecek. Bileğe sarılıyken saat işlevi gören cihaz açılıp serildiğinde görüntü otomatik olarak yatay pozisyona geçecek ve bir medya oynatıcısına dönüşecek. Cihazın anteni, pili ve veri depolama birimi, kıvrılabilir bileklikte yer alacak. Patent başvurusunda ayrıca bir "kinetik enerji toplama bileşeninden" bahsediliyor. Yani iWatch, ihtiyaç duyduğu enerjiyi kullanıcının hareketinden alacak.

Elbette söz konusu olan, gerçek bir cihazın teknik özellikleri değil, Apple'ın her yıl belki de yüzlercesini hazırladığı patent başvurularından biri. O nedenle cihaz gerçekten piyasaya çıkacak mı, çıktığında burada sıralanan hangi özelliklere sahip olacak, henüz kesin olarak bilmek mümkün değil...

Okuyucu Yorumları