Apple'ın patlamaya hazır bombaları!

Apple'ın 2014 yol haritasında neler var; bizi hangi tarihte, hang bombalar bekliyor?

Apple'ın patlayacak bombaları

Apple dedikodularının hızına yetişmek, hangi söylentiye inanıp, hangisine inanmayacağınızı bilmek zor. Ancak KGI Security'den Ming-Chi Kuo'ya göre Apple'den önemli yenilikler bekleyenler, beklediklerine kavuşacaklar.

Kuo, geçen sene ortaya çıkardığı Apple yol haritasında Apple'ın 2013'ün geri kalanındaki ürün tanıtımlarını isabetli bir biçimde tahmin etmişti. Sahneye geri dönen Kuo, bu sefer Apple'ın mükemmel bir üçüncü çeyrek için hazırlandığını söyledi. Kuo'nun söyledikleri gerçekse, yeni iPhone'lardan fazlasıyla tanışacağız demektir.

iWatch

Kuo, Apple'ın saatinin erkek ve kadınlara özel, iki farklı boyutta geleceğini söylüyor. Yeni saatlerin Apple'ın ilk NFC çipinin yanında, biyometrik sensörleri ve kablosuz şarj özelliğini taşıyacağı söyleniyor.

Kuo, Apple'ın saatlerinin en az bir günlük pil ömrü sunacağını tahmin ediyor.

iPhone, iPad ve Macbook Air

iPhone, iPad ve Macbook Air

iPhone

Kuo'ya göre Apple, iki farklı boyut ve çözünürlüğe sahip iPhone tanıtılacak. 4.7 inç'lik "küçük" model, 1334x750 çözünürlüğüne, 5.5 inç'lik büyük "phablet" model ise 1920x1080 çözünürlüğe sahip olacak.

Kuo, Apple'ın phablet'inin dördüncü çeyreğe kadar satışa sunulmayacağını söylüyor (iPad Mini Retina'nın 2013 sonlarına kadar çıkmamış olması gibi). Her iki cihaz da daha iyi kameraya, optik görsel dengelemeye, yeni A8 işlemcisine ve daha ince gövdelere sahip olacaklar.

Bunun yanında Kuo, iPhone 4/4S'in piyasadan kaldırılacağını, iPhone 5C'nin ve 5S'in daha uygun fiyatlarla satılacağını söylüyor.

iPad

iPhone'da olduğu gibi, iPad'de geliştirilmiş A8 çipi ve Kuo'nun iddiasına göre TouchID sensörüyle gelecek. Kuo'ya göre yenilenen iPad Air, geçen senekine göre biraz daha erken ortaya çıkacak, ancak çok fazla değişiklik sunmayacak.

Kuo, geçen sene tanıtılmayan 12.9 inç'lik büyük iPad'in bir klavyeyle gelebileceğini söylüyor.

Macbook Air

Apple'ın Macbook Air'i yenilemesi bir süredir bekleniyor. Kuo, yeni Macbook Air'in 12 inç'lik tek bir model olacağını, düğmesiz bir trackpad'le geleceğini ve fansız olacağını tahmin ediyor. Macbook Air'in çok yüksek bir performans sunmasını beklemeyin, çünkü Apple'ın performans konusunda yapabildikleri Intel'in yol haritasıyla kısıtlı. Ancak mühendislik ve genel kalite anlamında etkilenmeye hazır olun.

Okuyucu Yorumları