Apple'ın yakın geleceği çok parlak!

Yapılan bu araştırma geleceğin Apple için çok parlak olduğunun sinyallerini veriyor...

Apple'a güven tam!

ChangeWave danışmanlık şirketinin yaptığı araştırmaya göre son 17 aydır sabit kalan müşteri güveninin Nisan ayında artması, Apple için güzel geçecek ayların müjdesi.

3.200 tüketici ile yapılan ankette üç ay içerisinde dizüstü bilgisayar almayı düşünenlerin oranı %6'dan %8'e çıkmış. Bunun Apple için daha güzel olan yanı ise dizüstü bilgisayar almayı düşünenlerin %29'unun Apple'ı düşünmesi. Geçtiğimiz ay üç aylık finansal raporunu açıklayan Apple 2,2 milyon bilgisayar sattığını söylemiş, bunların da 1,4 milyonunun Macbook'ların oluşturduğunu belirtmişti. Önceki aylara göre düşük olan bu satış Apple yöneticilerini pek mutlu etmemişti.

Araştırmanın bir diğer sonucu ise netbook almayı planlayanların artması. Ocak ayında netbook almayı planlayanlar %14 oranındayken bu sayı Nisanda %23'e çıkmış. Genel olarak 500 doların altındaki bilgisayarları kapsayan bu piyasa Apple için biraz yabancı: Apple'ın en düşük fiyatlı bilgisayarı 999 dolar ile bir MacBook.

Analist Mike Abramsky'ye göre Apple'ın bu durumda fiyatlarını biraz düşürmesi gerekiyor. Geçtiğimiz günlerde zaten böyle bir indirimin gelebileceğini dedikoduları vardı. Ama Abramsky'ye göre Apple'ın alt seviye kullanıcılar için bilgisayarlar üretmesini biraz hayal: "Apple'ın kalitesinden ödün vereceğini sanmıyoruz".

Okuyucu Yorumları