Apple'ın yeni canavarı ve dev ortağı!

Apple yeni bir canavarın peşinde... Üstelik bu kez yanında büyük bir dev daha var!

Apple'ın yeni canavarı!

Oyun dünyasında, geçtiğimiz haftalar içerisinde Apple CEO'su Tim Cook ile Valve Software'in yetkililerinin bir araya geldikleri konuşuluyor. Daha da ilginci, bu konuşmanın sonucunda ortaya yeni bir konsol çıkabileceği iddia ediliyor...

İlk olarak, bütün bu buluşmalar sadece bir tesadüften başka bir şey olmayabilir. Belki de Valve tavsiyeler almak ya da ortaklık için Apple ile konuşmayı uygun buldu. Belki de üzerinde çalıştığı bir donanım parçası hakkında bilgiler alıyordur ki bu durum geçtiğimiz günlerde Valve'nin kendi sitesi üzerinde yaptığı iş ilanı dikkate alınınca fazlasıyla mantıklı duruyor.

Fakat Mac'in kült isimlerinden Alex Heath'e göreyse durum tam tersi: Tim Cook, Valve'ye kendisine ait bir donanımı tasarlamak, üretmek ve satmak için yardım etmiyor, daha çok Valve, Apple ile birlikte bir takım olmak ve uzun zamandır hakkında konuşulan Apple markalı donanımı kendisi için piyasaya çıkarmak istiyor.

Peki ama bu iddialar ne kadar doğru? Bu ortaklık mantıklı mı? Haberimizin ikinci sayfasında...

Bu ortaklık mantıklı mı?

Bu ortaklık mantıklı mı?

Akıllara ilk olarak gelen Apple TV'nin ise kesinlikle bu konu ile bir alakası yok. Heath'e göre durum tam olarak şöyle; "Güvenilir kaynaklardan aldığımız bilgilere göre, Apple'ın televizyonları Apple markalı, Kinect'e benzer oyun konsolları ile birlikte üretilecek. Arabirimin temeliniyse his ve dokunma kontrolleri oluşturacak."

Nintendo, Microsoft ve Sony yakın zamanda yeni konsollarını piyasaya çıkaracak, bu kaçınılmaz bir gerçek. Fakat aynı zamanda birçok oyuna ev sahipliği yapan Steam platformunun sahibi olan Valve'nin Apple ile üreteceği bir konsol herkesi etkileyebilir. Forbes'dan Adrian Kinsley'in konu hakkındaki yorumuysa Steam'in hiç de Mac ile uyumlu bir sistem olmadığı ve birbirleriyle bu zamana kadar iyi ilişkiler kuramamış iki markanın aynı çatı altında barınamayacağı oldu.

Kim bilir, belki de Tim Cook Half-Life 3'ü merak etmiştir...

Okuyucu Yorumları