Apple, iOS'ta Etkileyici Videolar İçin Clips'i Tanıttı

Apple Clips'i Tanıttı: iOS'ta etkileyici videolar oluşturmanın eğlenceli yeni yöntemi

Apple Clips'i tanıttı

Apple herkesin iPhone ve iPad'de hızlı ve eğlenceli bir şekilde etkileyici videolar oluşturmasını sağlayacak yeni uygulaması Clips'i bugün tanıttı. Bu yeni uygulama; video klipleri, fotoğrafları ve müzikleri bir araya getirerek Mesajlar uygulaması veya Instagram, Facebook ve diğer popüler sosyal ağlar aracılığıyla arkadaşlarınızla paylaşabileceğiniz muhteşem videolar oluşturmanızı sağlayacak bir tasarıma sahip.

Clips ile birlikte, kullanıcıların yalnızca seslerini kullanarak animasyonlu alt yazılar ve başlıklar oluşturmasını sağlayacak çığır açıcı bir özellik olan Canlı Başlıklar özelliği de kullanıma sunuluyor. Çizgi roman filtreleri, konuşma balonları, şekiller ve tam ekran animasyonlu posterler gibi eğlenceli efektler Clips ile yapılmış videoların kişiliğini ortaya çıkarmaya yardımcı oluyor.

Clips ile kullanıcılar iPhone veya iPad'de zaman çizelgeleri, izler veya karmaşık düzenleme araçları olmadan birden fazla klip içeren videolar oluşturabilirler. Tek bir düğmeyi basılı tutarak canlı videolar veya fotoğraflar çekebilir ya da bu videoları veya fotoğrafları Fotoğraf Arşivi'ne ekleyebilirler. Ardından, sanatsal filtreler, konuşma balonları, şekiller veya emoji ekleyebilirler. Animasyonlu arka planlar ve özelleştirilebilir metin ile tam ekran posterler de eklenebilir. Clips uygulamasında aralarından seçim yapılabileceğiniz onlarca müzik parçası bulunur ve bu parçalar videonun uzunluğuna otomatik olarak uyum sağlar.

Clips'te bulunan Canlı Başlıklar ile, kullanıcılar yalnızca seslerini kullanarak animasyonlu alt yazılar ve başlıklar ekleyebilirler. Alt yazılar, kullanıcı konuşurken otomatik olarak oluşturulur ve kullanıcının sesi ile mükemmel bir uyum içinde olacak biçimde ekranda görünür. Kullanıcılar farklı stilleri karıştırabilir, eşleşetirebilirler ve metni ve noktalama işaretlerini ayarlamak için herhangi bir başlığa dokunabilir veya satır içi emoji bile ekleyebilirler. Canlı Başlıklar 36 farklı dili destekler.

Clips ile yapılan videolar Instagram, Facebook, YouTube, Vimeo ve diğer popüler sosyal paylaşım ağları ve video web sitelerinde doğrudan paylaşılabilir. Clips, kullanıcıları Mesajlar'da arkadaşlarıyla paylaşmak istedikleri videolarda görünen kişiler ve kullanıcıların en sık paylaşım yaptığı kişilere göre, bu videoların kimlerle paylaşılabileceğini önerebilir. Önerilen bir isim seçildiğinde Clips videoyu doğrudan Mesajlar'a eklediği için tek bir dokunuşla göndermeye hazır olur.

Fiyatlar ve Bulunabilirlik

Nisan başında ücretsiz olarak App Store'da satışa sunulacak olan Clips, iPhone 5s ve sonraki sürümleri, yeni 9.7 inç iPad, tüm iPad Air ve iPad Pro modelleri, iPad mini 2 ve sonraki sürümleri ve 6. nesil iPod touch ile uyumludur. Aygıtlarda iOS 10.3 yüklü olmalıdır.

Okuyucu Yorumları