Apple, iPhone 2.0 ile ilgili ilk kez konuştu!

Apple, yeni iPhone'un iş hayatına özel kullanılacak akıllı makineler olmasını istiyor.

Iphone 2.0

Şirket bu nedenle riski seven bir sermaye şirketiyle beraber çalışıyor. Bu şirket, geleceğin yeni jenerasyon uygulamalarını yaratabilmeleri için iPhone'u cazip kılarak geliştiricilere tam olarak 100 milyon $ sunmuş.

Cupertino tabanlı Apple, yeni yazılımı Perşembe günü deklare etti. Tanıtımda, Apple, müşterilerilerinin ilgisini çekmeye çalışarak, bugüne kadar gözardı edilmiş üçüncü parti yazılım geliştiricilerinin bu konudaki haklı tepkisini azaltlamaya çalıştı.
Yazılım güncellemesinin bedava olan beta sürümü ise Perşembe günü son kullanıcıya sunuldu. Ancak tam sürümün çıkmasının Haziran'ın ortalarını bulması bekleniyor.

Bu açıklamalarla, Apple'ın mobil telefon pazarına göz diktiğini artık rahatça görebiliyoruz. Fakat yazılım geliştiricilerinin hepsi Apple'ın bu yaklaşımından memnun değil. Çünkü Apple, iPhone'da çalışacak olan uygulamalarda kontrolü çok sıkı tutuyor ve bu da geliştiricileri oldukça rahatsız ediyor.
Apple, yıl sonuna kadar 10 milyon iPhone satmayı planlıyor. Bu rakam da dünya mobil pazarının şu an için %1'ine tekabül ediyor. Apple'ın CEO'su Steve Jobs, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada iPhone'ın çıktığı günden bu yana 4 milyon adet sattığını söylemişti.

Apple Ürün Pazarlama Bölümü Başkan Yardımcısı Philip Schiller, yazılım güncellemesinin iPhone'lara daha fazla güvenlik katacağını söyleyerek, e-mail, takvim ve kişi listesi gibi iş hayatında çokça rağbet edilen uygulamaların da iPhone'a entegre olacağını dile getirdi. Schiller'a göre bu yol izlenerek tüm sorunlar çözülebilir.

Apple, anlaşılacağı üzere artık cep telefonu piyasasında sözünün geçmesini istiyor. Özellikle iş adamlarıyla yakından ilgilenen şirket, onların isteklerini karşılamaya yönelik adımlar atmayı planlıyor.

Okuyucu Yorumları