Apple, iPhone 5'e dock üretecek mi?

Apple, tüm iPhone'lar için yaptığı bu şeyi iPhone 5 için yapmayacağını onayladı (gibi!)

iPhone 5'e yatacak yer yok!

Apple, iPhone 5 için herhangi bir istasyon aksesuarı piyasaya sürmeyeceğini belli etti. Pazarlama ikinci başkanı Phil Schiller, bir e-postaya verdiği cevapta böyle bir planlarının olmadığını söyledi.

Bugüne dek her iPhone için bir istasyon piyasaya süren Apple, böylece ilk kez bunu yapmayacağını onaylamış oldu. Schiller'ın e-postasında şu sözler yer aldı: "iPhone 5 için bir dock üretmeyi planlamıyoruz. Dock kullanan birçok kullanıcı, onları bir hoparlör veya saat sistemiyle kullanıyor." Apple'ın istasyonları, telefonu şarj etmek için, bilgisayarla eşitlemek için ve onu harici bir hoparlöre bağlamak için kullanılabiliyordu.

iPhone 5'deki konnektör Apple tarafından daha küçük "Lightning" konnektörü ile değiştirilmiş olduğundan eski istasyonlar, iPhone 5 ile çalışmıyor. Dolayısıyla bir adaptör satın almadan eski istasyonunuzu kullanamıyorsunuz. Apple, 30 pin'lik eski konnektörü yeni Lightning'e dönüştüren adaptör için 29 dolar istiyor.

Apple'ın resmi bir istasyon üretmeyecek olması bizce ilginç bir karar. Üçüncü parti üreticiler, bu açığı doldurmak için hemen harekete geçeceklerdir.

Okuyucu Yorumları