Apple, iPhone 5'ten şikayetçi

Apple'ın, merakla beklenen yeni bombası iPhone 5'ten şikayetçi olacağı hiç aklınıza gelir miydi?

Apple, iPhone 5'ten şikayetçi

Apple CEO'su Tim Cook'tan gelen açıklamaya göre Avrupa'da iPhone'a olan talebin artmaması ve Çin pazarına girişin gecikmesi, Apple'ın son çeyrekteki kârını düşürdü.

Cook ve CFO Peter Oppenheimer, çıkacak ürünler hakkındaki dedikoduların bu sefer Apple'ın aleyhine bir durum oluşturduğu ve iPhone 5 gibi yeni ürünlerin yarattığı heyecanın iPhone 4S gibi eski ürünlerin satışını yaraladığı kanısında.

Apple en büyük sıkıntıyı eskisi kadar iyi performans gösteremeyen ve talebin yerinde saydığı Avrupa pazarında yaşıyor. Buna karşılık satışlar geçen seneki aynı döneme göre ABD pazarında yüzde 50, Japonya pazarında yüzde 45 artmış durumda.

Oppenheimer ve Cook, yeni ürün dedikodularının etkisi hakkında da açıklamalarda bulundu. Oppenheimer şöyle dedi: "Haftalık iPhone satışlarımız yeni ürünler hakkındaki dedikodu ve spekülasyonlardan etkileniyor. [Tüketicilerin iPhone 5'in çıkışını beklemesi] düşüşün asıl sebebi..."

Benzer şekilde düşünen Cook, olumsuz etkiye rağmen dedikodularla savaşmanın yersiz olduğu görüşünde: "Ürün yol haritamızı gizli tutmak için elimizden geleni yapıyoruz ve gerektiğinde abartılı yollara başvuruyoruz. Ancak bu tutum yine de insanların konu hakkında spekülasyon yapmasına ya da fikir yürütmesine asla engel olamaz. [...] Bu durumu değiştirmek için boşuna çaba harcamayacağım"

Okuyucu Yorumları