Apple iPhone'la öldürdüğü kalemi geri istiyor

Apple, iPhone'la öldürdüğünü sandığı ve bu yüzden Samsung'a kaptırdığı teknolojinin peşine düştü!

Apple pişman mı oldu?

Mobil dünyada, Apple'ın parmakla dokunmayı mümkün kılan ilk iPhone telefonu piyasaya çıkmadan önce hakim olan trend, Stylus, yani dokunmatik ekran kalemi ile çalışan mobil cihazlardı. Hatta Apple bile, Newton isimli dokunmatik cihazının merkezine stylus'u eklemişti. Ancak Steve Jobs'un sahnede öve öve bitiremeyerek pazarladığı ilk iPhone sonrasında Stylus'lar büyük bir düşüşe geçti ve kısa bir süre sonra piyasada stylus'lu mobil cihaz bulunamaz hale geldi.

Fakat, ince çizgiler çizmek, küçük sanal ekran klavyelerinde harf seçmek gibi işlemler için çok başarılı olan stylus'un yokluğu yıllarca çoğu profesyonel kullanıcıyı isyan ettirince, Samsung şikayetleri dikkate alıp risk altına girerek Galaxy Note telefonunu üretti. Stylus ile beraber gelen bu model o kadar büyük beğeni topladı ki, biz de yayınlarımız da insanoğlu medeniyetinin stylus'la tekrar barışması yorumlarını yaptık. Ardından gelen yıllarda ise mobil telefonlarda stylus kullanımı giderek arttı.

Apple cihazlarında da stylus kullanmak mümkün oluyordu ancak kalın kauçuk uçlu bu üçüncü parti styluslar ne yazık ki, insan parmağından farklı sonuçlar vermiyordu. Apple cihazlarındaki eleştirilen noktalardan biri de hep stylus eksikliği oluyordu. Apple'ın şimdi yeni bir patent başvurusunda, özel bir stylus tasarladığı ortaya çıktı. Alışılmış kalın kauçuk uçlu iPhone/iPad stylus'larının aksine yeni staylus'un ince bir ucu olduğu dikkat çekiyor. Hatta ikinci çizimde Apple'ın fırçaya benzer bir stylus tasarlamış olduğu da anlaşılıyor. Böylece Apple'ın, mobil cihazlarda yazı yazmak, klavyede harf seçmek, çizim yapmak için kalemlerin parmaktan daha üstün olduğu gerçeğini kabullendiğini söylemek mümkün olabilir. Hatta bu durumun, Newton ile tarihe karışan stylus'un, Apple için geri dönüşü olarak yorumlamak da mümkün.

Bakalım, parmakla çizim yapmak, yazı yazmaya çalışmak, minicik ekran klavyelerinde yanlış harflere basarak harcanan ve kaybolan yıllarımız için Apple'dan ayrıca bir özür gelecek mi?

Okuyucu Yorumları