Apple, iPhone Üretimini "Taşıyabilir"

Son tartışmalardan sonra Apple, Çin'de ürettiği iPhone'lar için radikal bir karara imza atabilir!

Apple, iPhone'u "taşıyabilir"

Apple'da son zamanlarda gümrük vergisi ve Çin'de üretilen ürünleri ile ilgili sıkıntılı günler yaşanıyor. Geçtiğimiz günlerde Trump, Apple'ın Çin'de birleştirdiği iPhone'larının yanı sıra diğer dizüstü bilgisayar ve akıllı saatlerine de ek tarifelerin yerleştirilebileceğini açıklamıştı. The Wall Street Journal'a konuşan Trump, ocak ayından itibaren Çin ürünlerine uyguladığı gümrük vergisini yüzde 25'e çıkartmaya hazırlanıyor. Apple ise bu hamleye taşınma ile cevap verecek gibi görünüyor.

Bu yeni tarifeler henüz uygulamaya konulmuş değil, ancak Apple yine de planlarına başlamış durumda. Zira yüzde 10'luk gümrük vergisi şirketin iş modeline büyük zarar vermeyecek olsa da, yüzde 25'e yükseltilmesi durumunda firma planlarını yeniden gözden geçirmek zorunda kalacak. Zira Bloomberg'e göre, gümrükte yüzde 10'luk bir artış hisse başına kazançta 1$'lık düşüşe neden olurken, yüzde 25'lik bir artış, 2.50$'ı bulabiliyor ki, bu da Apple için oldukça dramatik bir durum yaratabilir.

Apple, şimdiden aday ülkelerin listesini oluşturmuş. Bakalım önümüzdeki süreç Apple için nasıl işleyecek? Amerikalı şirketin akıbeti 2019'un hemen başında belli olacak.

Okuyucu Yorumları