Apple, yaptığı açıklama ile tarihi bir başarıya daha imzasını attığını duyurdu

Apple, iPhone ve Mac satışlarında rekor kırdığını ve tüm zamanların en iyi mart ayı çeyreğini geçirdiğini açıkladı. İşte Apple'ın göz kamaştıran açıklamaları...

Apple, tarihinin en iyisine imzasını attı

Apple, devam eden tedarik sorunları ve artan enflasyon nedeniyle düşen taleplere rağmen, tarihinin en iyi Mart çeyreğini bildirdi. Şirket ikinci çeyrekte 97,3 milyar dolar kazanç elde etti ve böylece ikinci çeyrekte, bir önceki çeyreğe göre %9 artış elde etmiş oldu. Bu, hisse başına 1,52 dolar kazanç ve 25 milyar dolarlık bir kara karşılık geliyor.

Apple, iPhone, Mac ve Giyilebilir / Ev / Aksesuar bölümleri için Mart çeyreği gelir rekorları kırdığını açıkladı. Ayrıca, firmanın hizmet servisleri 825 milyon aboneyle yeni bir rekor seviyeye ulaştı. Ve Mac satışları yükselmeye devam ediyor. Apple CEO'su Tim Cook CNBC'ye verdiği demeçte, “Son 7 çeyrek, Mac tarihindeki en iyi yedi çeyrek oldu” dedi. Ancak, ikinci çeyrek iPad satışlarında yıldan yıla biraz düşen bir yavaşlama dikkat çekiyor. Cook bunun nedeninin tedarik zincirindeki kısıtlamalar olduğunu söylüyor.

iPhone gelirindeki artış, Apple'ın geçen yılın ikinci çeyreğinde, sonbaharda normalden biraz daha geç piyasaya sürülen iPhone 12 serisi nedeniyle çok güçlü iPhone talebine bağlanıyor. Apple tarafından Mart çeyreğinde piyasaya sürülen yeni ürünler arasında üçüncü nesil iPhone SE, iPhone 13 ve iPhone 13 Pro'nun yeşil renkleri, güçlü Mac Studio masaüstü bilgisayar ve 5K Studio Display harici monitör bulunuyor.

Apple, Haziran ayındaki Dünya Çapında Geliştiriciler Konferansı'nda (WWDC) iOS, iPadOS, macOS, watchOS ve tvOS için bir sonraki büyük güncellemeleri tanıtacak. Konferans, Apple'ın kampüsüne davet edilecek küçük bir konuk grubu dışında, önceki iki yılda olduğu gibi büyük ölçüde sanal olacak.