Apple, iPhone'u ve iPad'i "çaldı" mı?

Apple, iPhone, iPad ve iPod gibi cihazlarının tasarımını gerçekten bu adamdan çalmış olabilir mi? İşte Apple'ı bile şaşırtan yeni iddia!

Apple, iPhone'u "çaldı" mı?

Apple muhtemelen cihaz tasarımı açısından kendisine en çok dava açılan firmalardan biri. Cupertinolu firma bu tarz davalara artık iyice alışkın olsa bile açılan son bir davanın firma yetkililerini bir hayli şaşırttığını söyleyebiliriz.

Floridalı bir adam, teknoloji devine açtığı dava kapsamında; firmanın iPhone, iPad ve iPod gibi cihazlarının tasarımını ilk olarak 1992 yılında tasarladığı, 'Electronic Reading Device' (ERD) adlı konsept için elle çizdiğini öne sürdü.

Apple, iPhone'u ve iPad'i

Thomas S. Ross adlı davacı konuyla ilgili yaptığı açıklamada medya ve iletişim araçları için yeni bir kombinasyon yarattığı bu tasarımların o tarihlerde ele geçirilip kaçırıldığını ve daha sonra Apple'ın cihazlarında ortaya çıktığını belirtti.

Ross'un Kasım 1992'de tasarımları için bir patente başvurduğu fakat başvuru ücretlerini ödemediği için bu patent başvurusunun Nisan 1995'te iptal edildiği anlaşılıyor.

Ross, bu dava sonucunda firmadan 10 milyar dolarlık bir tazminat bekliyor ve ayrıca Apple'ın gelecekteki bütün satışlarından elde ettiği gelirden de yüzde 1.5'lik bir pay talep ediyor.

Apple, iPhone'u ve iPad'i
Okuyucu Yorumları