Apple İtalya'ya 318 milyon euro vergi cezası!

Apple, 2015 yılı sona ererken kötü sürprizden kaçamadı; dev bir ceza ile karşı karşıya kaldı!

Apple'a son dakika darbesi!

Apple için işler pek de iyi gidiyor gibi görünmüyor. Şirketin İtalyan iştiraki Apple İtalya, vergi kaçırdığı gerekçesiyle 318 milyon euro tutarında bir ceza ödeyecek. Bunun tamamının Milan savcıları tarafından 2008 - 2013 yılları arasındaki beş yıl içinde yapılan vergi dolandırıcılık soruşturması sonucunda geldiği ifade ediliyor.

Bu pek şaşırtıcı bir durum değilken, Apple CEO'su Tim Cook, ABD'de vergi ödememek için bazı boşluklardan yararlandıkları iddiasıyla karşı karşıya gelmiş ve yanlış bir şey yapmadıklarını belirterek "Biz her kuruşun vergisini ödemek zorundayız" demişti.

İtalya'daki soruşturma, bahsi geçen beş yıl içersinde Apple'ın 1 milyar euro vergi yerine sadece 30 milyon euro vergi ödediğini ortaya koyuyor. Araştırmacılara göre şirketin 880 milyon euro civarında bir vergi ödemesi gerekiyordu. Apple İtalya'nın merkezi Avrupa Birliği'nde kurumlar vergisinin en düşük oranlarından birine sahip olan İrlanda'da bulunuyor. Apple'ın bundan yararlanarak vergi kaçırdığı belirtiliyor.

Apple cezayı ödemeyi kabul ederken, şirket için bir başka finansal darbe, 19 Aralık tarihinde Apple hisselerinin 160 milyar dolarlık düşüş yaşaması gelmişti.

Okuyucu Yorumları