Apple, iTunes ile Android'e sızıyor!

Apple, belki de çok daha önce yapması gerekeni yapıyor; Android'e "sızmaya" hazırlanıyor!

Apple, Android'e "sızıyor!"

Apple, iTunes ve iTunes Radio ile müzik dünyasında çok önemli bir yere sahip. Ancak görünüşe göre daha da fazlasını istiyor ve şimdi Spotify gibi müzik uygulamalarına rakip olacak iki yeni uygulama hazırlığında.

Uygulama, isteğe bağlı olarak müzik seçmeye izin verecek ve abonelik ile çalışacak. Apple ayrıca, Android kullanıcıları için de iTunes uygulaması geliştirmeyi planlıyor. Eğer bu gerçekleşirse, Android kullanıcılarını Apple dünyasına bir adım daha yaklaştırıp ileride iPhone ve iPad satın almalarını sağlamak mümkün olacak. Apple'ın kurucularından Wozniak da, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada şirketin iTunes'u Android için de hizmete sokması gerektiğini söylemişti.

Yine de tüm bu uygulamaların yakın tarihte ortaya çıkması beklenmiyor. Apple'ın servis ve ürünlerini piyasaya sürmeden önce çok kapsamlı testlerden ve deneme süreçlerinden geçirerek defalarca revizyona gittiği biliniyor. Dolayısıyla, bugün söylentisi çıkan bir Apple servisinin piyasaya çıkması "yıllar" sürebiliyor. Ancak, Spotify benzeri bir Apple uygulamasının, iPhone sayesinde hızla büyük bir kullanıcı seviyesine ulaşması sürpriz olmayacaktır.

Okuyucu Yorumları