Apple, iTunes'u Bırakmayı Düşünüyor Olabilir

Bazı ipuçlarına göre Apple, yılların programı iTunes'u, en azından macOS'ta terk etmeye hazırlanıyor olabilir!

Apple, iTunes'u bırakabilir

iTunes, uzun yıllardır birçok Mac ve PC kullanıcısının medya yürütücüsü olmayı sürdürüyor. Ancak bugünkü dijital ortam, iTunes'un çıktığı 2001'dekinden çok farklı ve iTunes ile Apple'ın yolları ayrılmak üzere olabilir.

Apple geliştiricisi Steve Troughton-Smith, macOS'a yönelik kendi başına çalışan Music ve Podcasts uygulamalarının yolda olduğuna dair işaretler bulduğunu söylüyor. Bu, en azından Mac için iTunes'un farklı parçalara bölünmesi anlamına gelebilir. Apple'ın telefondaki TV uygulamasını elden geçirdiğini biliyoruz ve iTunes filmlerini ve dizilerini masaüstünde de buraya ekleyebileceğini düşünüyoruz.

Troughton-Smith, söylentilere şüpheyle bakmamız gerektiğini bizzat kendisi söylüyor. Ancak şişkin hale gelmiş ve eski görünümlü iTunes'u bir kenara bırakmak Apple için yerinde bir hamle olabilir.

Bu arada Apple Music'in başarılı bir çizgi yakaladığı, Wall Street Journal'a göre ABD'de Spotify'ı geçtiği belirtiliyor. Global piyasada geride olsa da, Apple Music'in şu sıralar daha hızlı büyüdüğü belirtiliyor.

Apple, macOS'taki medya programlarını gerçekten değiştirmeyi planlıyorsa, 3 Haziran'daki yazılıma odaklanan WWDC etkinliğinde bu konuda yeni bilgiler edinme fırsatımız olacaktır.

Okuyucu Yorumları