Apple, kendi GPU'suna sahip bir monitör mü planlıyor?

Yeni dedikodulara göre Apple, grafik işlemcisini kendi üstünde bulunduran, gelişmiş bir monitör için çalışıyor!

Apple'dan GPU'lu monitör geliyor!

Apple geçen hafta Thunderbolt Display'in yolun sonuna geldiğini duyurmuştu. Monitörün son sürümleri, 4K, 5K gibi yüksek çözünürlükler sunuyordu ancak Apple, şu anki Mac'lerin monitör bağlantılarıyla ilgili bir sorun yaşıyor.

Mac'lerle 5K çözünürlüklü bir ekranı bir araya getirmek için DisplayPort 1.3'e ihtiyaç var ancak şu anki Intel Sklyake ve Kaby Lake işlemciler bu standardı doğal olarak desteklemiyor. Bu nedenle Apple'ın kendi çözümünü geliştirmesi gerekiyor. Yeni dedikodular, Apple'ın içerisinde kendi GPU'suna sahip olan yeni nesil bir ekran üzerinde çalıştığını söylüyor.

İddiaya göre yeni ekran, şu anki Mac'lerin içerisindeki GPU'yu kendi üzerine alacak (12 inç'lik giriş modeli dahil). Yeni nesil ekranın içerisinde bulunan GPU'nun yükseltilmeye izin verip vermeyeceği şimdilik bilinmiyor, ancak Apple'ın şu anki bilgisayarlarının hiçbiri böyle bir yetenek sunmadığından, bu olasılık düşük görünüyor.

Henüz Apple'dan gelen resmi bir açıklama olmasa da, yeni nesil Thunderbolt Display ile dördüncü çeyrekte yeni MacBook Pro serisiyle birlikte tanışabiliriz. Yenilenen MacBook Pro serisinin USB Type-C ve Thunderbolt 3 desteği de sunacağı söyleniyor.

Okuyucu Yorumları