Apple korsan yayın mı yapıyor?

Apple, korsan yayın yapmaktan ciddi ciddi dava edildi! İşte herkesi şaşırtan olay ve detaylar!

Apple korsan yayın mı yapıyor

Tayland'da yayın yapan Cable Thai Holding (CTH Televizyonu), Apple'a İngiltere Premier Ligi maçları nedeniyle korsan yayıncılık davası açtı.

CTH, İngiltere Premier Ligi maçlarının Tayland'daki yayın hakları için 300 milyon dolar ödemiş ve maçların Tayland'daki tek yayıncısı olmuştu. Ancak, Apple AppStore'da bir uygulamının bu maçları canlı olarak yayınlaması ve uygulamanın Tayland'da kullanılmasını engellemediği için Apple, CTH tarafından Tayland mahkemelerinde korsan yayıncılık suçuyla dava edildi.

CTH Apple'dan zararına karşılık şimdilik 3 milyon dolar tazminat ve uygulamanın kaldırılmasını talep ediyor. Ayrıca hakimin Apple yöneticilerini 4 yıl hapis cezasına çarptırma yetkisi bulunuyor. Eğer bu gerçekleşirse, Tayland'ın ABD'den Tim Cook'u kendilerine teslim etmesi istenecek veya Apple'ın üst düzey yetkilileri Tayland'a ziyarette bulunurlarsa, hapis cezalarını çekmeleri için tutuklanmaları gibi garip bir durum ortaya çıkaca. Elbette Apple'ın Tayland ofisinin yöneticileri de aynı tehlike altında.

CTH, Apple'a uygulamayı kaldırması için talepte bulunduklarını ama cevap alamadıklarını vurgulayarak zararının tazmini istiyor. Olayın ortaya çıkmasının ardından uygulamanın peşine düşen gazeteciler, söz konusu uygulamanın web sitesinin kapatıldığını, site sahibinin ise isminin gizli olduğunu fark ettiler. Fakat aynı geliştiricinin, Disney filmlerinin korsan yayınını yapan bir uygulama da geliştirdiği anlaşıldı.

Okuyucu Yorumları