Apple kullanıcılarının dikkatine!

Yeni yıl hem Apple, hem de Facebook kullanıcıları için 2 büyük tehlikeyle birlikte geldi!

Bir Apple'a, bir Facebook'a!

Geçtiğimiz aylarda Apple ürünlerinde de yayılmaya başlayan virüs vakaları, artık iyice artmış durumda ve bu durum gün geçtikçe daha da kötüye gidiyor.

Noel günü kendilerine atılan mail ile karşılaşan birçok Apple kullanıcısı, bu yeni elektronik dolandırıcılığın tehdidi altında. Her şey Apple'ın "sözde" müşteri hizmetleri tarafından atılan bir mail ile başlıyor. Birçok virüs ya da zararlı yazılımın aksine harika bir gramer ve dil ile yazılmış olan mail, kullanıcılardan fatura bilgilerini düzenlemelerini talep ediyor; yetmezmiş gibi aksi halde hesaplarının kapatılacağını bildiriyor.

Gönderilen mesajın üzerinde bulunan bir link sayesinde oturum açma sayfasına yönlendirilen kullanıcılardan bu sefer de kredi kartı bilgileri isteniyor. Asıl sorunsa burada başlıyor zira linkin bağlı olduğu adres her ne kadar "store.apple.com" olarak gözükse de aslında Apple ile alakası olmayan bir URL'ye bağlanıyor.

Apple'ın beraber çalıştığı Intego isimli güvenlik firmasıysa; "Bu tarz, üzerinde bir hayli çalışılmış sahte elektronik postalar, özellikle Noel ağaçlarının altında iPhone, iPod ya da iMac bulunan kullanıcıları rahatlıkla kandırabilir." diyerek bütün Mac ve Apple ürün kullanıcılarını uyardı.

Bir tehlike de Facebook'tan...

Bir tehlike de Facebook'tan...

Bir diğer uyarı ise Facebook kullanıcıları için yapıldı. Etrafta gezen bir diğer zararlı yazılım, kullanıcıların profil temalarını değiştirmelerine yarıyor. Yeni yıl zamanı fazlasıyla ilgi çekecek olan bu uygulamaysa "beğen" tuşuna basıldığı anda devreye giriyor ve kullanıcılar farkında dahi varmadan "Free Cheesecake Factory Coupons" isimli zararlı yazılımı bilgisayarlarına yüklüyor.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da internet ortamı yeni yıl tehlikeleriyle dolu; bakalım ilerleyen günlerde hangi kurbanların, ne çeşit haberlerine yer vereceğiz.

Okuyucu Yorumları