Apple logosu neden tersti, neden düzeldi?

Apple'ın laptop'larında bir zamanlar "ters" duran logonun hikayesi, onca yıl sonra ortaya çıktı!

Apple logosu neden tersti?

Apple'da Steve Jobs döneminde 9 sene çalışan Joe Moreno, Jobs'u uzun süre rahatsız eden bir sorunu gün yüzüne çıkardı.

Moreno, yaklaşık 10 yıl önce Apple laptop'larının arkasında bulunan Apple logosu hakkında görüşmeler yaptıklarını söylüyor. Yukarıdaki resimdeki Sex and the City sahnesinde de göründüğü gibi Apple logosu, laptop'un kapağı açıldığında ters duruyor. Apple'ın "Can we talk" adında her çalışanın bir soru sorabildiği bir sistemi bulunuyor. Moreno ve arkadaşları bu kapsamda Apple logosunun kapak açıldığında neden ters durduğunu sormuş.

Apple tasarım grubu ise, şirketin insan iletişim sorunlarını çok ciddiye aldığını ve logonun bu şekilde yerleştirilmesinin, kapak kapandığında kullanıcıya ters görünmemesi için yapıldığını söylemiş. Çünkü tasarım grubu, aksi halde kullanıcıların laptop'u yanlış taraftan açmaya çalıştıklarını tespit etmiş.

Steve Jobs da laptop'a bakanlardan çok kullanıcıyı tatmin etmeye önem vermesiyle biliniyor. İşte bu yüzden, logo yıllarca ters kalmış.

Ancak Jobs, yıllar sonra fikrini değiştirmiş. Zira laptop'u yanlış taraftan açmaya çalışmanın sadece birkaç saniyede düzeltilebilecek bir sorun olduğuna karar vermiş.

Okuyucu Yorumları