Apple Maps: Herkes onunla dalga geçti; ama...

Apple'ın 3 yıl önce adeta "dalga konusu" olan iOS hizmeti, bugün geldiği nokta ile parmak ısırtıyor!

Bir zamanlar dalga konusuydu!

Üç yıl teknoloji dünyası için uzun bir süre sayılır ve gelen haberler, Apple'ın bir zamanlar felaket olarak değerlendirilen harita uygulamasının şimdilerde çok daha iyi anıldığını gösteriyor.

Apple'ın kendisinden gelen rakamlar, uygulamanın iPhone ve iPad'ler üzerinde Google Maps'ten üç kat daha fazla kullanıldığını gösteriyor. Bunun yanı sıra şirket her hafta haritalar ile ilgili 5 milyar istek aldığını ifade ediyor.

İlk olarak 2012 yılında kullanıma sunulan Apple Maps, bozuk görüntüler ve hatalı yollar gibi bir takım problemler nedeniyle alay konusu olmuştu. Bu durum Google Maps için bir nimet olsa da şirket kullanıcıların güvenini kazanmak adına Apple Maps'in hatalarını düzeltmek için çok çaba sarf etti. Bununla da yetinmeyen Apple, uygulamaya gideceğiniz yerle ilgili toplu taşıma bilgilerine ulaşabileceğiniz yeni özellikler entegre etti.

Pazarın geneline bakıldığında hala Googe Maps hakimiyetinin devam ettiği görülüyor. Bu yılın Ekim ayında açıklanan verilere göre uygulama, toplamda Apple Maps'ten iki kat fazla kullanıcıya sahip. Ancak bu durum büyük ölçüde Apple Maps'in sadece iOS platformuyla kısıtlı olmasından kaynaklanıyor. Google Maps ise hem iOS, hem de Android cihazlarda kullanılabiliyor...

Okuyucu Yorumları