Apple Maps'in tek iyi yönü...

Apple'ın neredeyse kimsenin beğenmediği yeni haritaları, bakın Google Maps'i nasıl ezdi geçti...

Apple Maps'in tek iyi yönü...

İnternette harita hizmetinden yararlanmak için birçoğumuzun öncelikli tercihi şüphesiz Google Maps. Google'ın bu alanın en iyisi olduğu da su götürmez bir gerçek. Ancak Apple'ın iOS 6'ya getirdiği haritalar hizmetinin, çok eleştirilmesine rağmen, bir yönden Google'ın önüne geçtiği ortaya çıktı.

Apple Maps'in Google Maps'ten daha iyi olduğu nokta, veri kullanımı. Apple Maps, veri kullanımı konusunda daha tasarruflu davranıyor. Bu da demek oluyor ki; Apple Maps'i kullanırken 5 kat daha az veri harcıyorsunuz. Onavo, Apple Maps'in veri konusundaki etkinliğini şöyle açıklıyor: "Veri uzmanlarımız, Apple Maps ve Google Maps'te yapılan benzer eylemleri inceleyip karşılaştırdılar. Amerika'daki eyaletler, adresler ve havaalanlarını arayıp, bazı belli bölgelere yakınlaştıma/uzaklaştırma yaptılar. Google Maps'in her adım için yüklediği veri 1,3MB çıktı. Apple Maps'te ise bu rakam 271KB olarak ölçüldü. Bu da tam %80 daha az veri demek!"

Apple'ın daha az veri kullanıyor oluşu, aslında vektör grafik kullanmasıyla ilgili. Apple Maps'te belli bir alanı büyütüp küçülttüğünüzde, ayrıca bir veri harcamıyor. Google Maps ise hücresel grafik kullandığından, her bir yakınlaştırma/uzaklaştırma eylemi için ayrı ayrı veri yüklüyor.

Apple Maps'in daha etkin veri kullanması, internette dolaşmak veya fotoğraf yüklemek gibi mobil cihazlarda başka yerlere harcanacak daha fazla veri bıraktığından oldukça önemli bir hal alıyor. Her ne kadar şu an için yeterli durumda olmasa da; Apple Maps geliştirildikçe, Google'a ciddi bir rakip olacağı kesin...

Okuyucu Yorumları