Apple Maps, iOS 8'de yenilenebilir

Apple'ın bir sonraki iOS'u, iOS 8 hakkındaki ilk iddialar gelmeye başladı bile...

Apple, iOS 8'i bekliyor!

iOS 6'da ortaya çıkan Apple Maps, çeşitli sorunlarla birlikte gelmiş, birçok kullanıcı uygulamadaki verilerin ve işlevlerin eksikliğinden yakınmıştı. Google Maps ise App Store'da hala Apple'ın harita uygulamasından daha çok rağbet görüyor. Ancak bu durum, yeni bir rapora bakılacak olursa iOS 8'de değişebilir.

9to5Mac'in raporuna göre Apple'ın son zamanlarda satın aldığı BroadMap, Embark ve HopStop gibi firmalar, Apple Maps'in yeni sürümünde daha doğru bilgilerin yer almasını sağlayacak. "İlgi noktası" işaretlerinin sayısı artacak ve bu işaretler, doğru yerlerde olacaklar. İyileştirilen kartografi, navigasyonu daha verimli bir hale getirecek.

Kaynaklara göre iOS 8'deki Maps, büyük şehirler için toplu ulaşım haritaları da sunacak. Son olarak yenilenen Apple Maps'in ilgi noktalarını gösteren bir tür artırılmış gerçeklik işlevi sunacağı da söyleniyor. Ancak bu işlev, iOS 8'de değil "önümüzdeki senelerde" de ortaya çıkabilir. İşlevin Layar'ın bir süredir sunduğu uygulamalarındakine benzeyeceği düşünülüyor.

Okuyucu Yorumları