Apple Masque Attack'ı ciddiye almadı

iPhone kullanıcılarını korkutan Masque Attack gerçeği, Apple'a göre büyütülecek bir şey değilmiş!

Apple'a göre sorun yok!

Masque Attack saldırıları birkaç gündür Apple kullanıcılarını tedirgin ediyordu. Bu yeni saldırı yöntemine göre, hacker'lar kullanıcılara bir link gönderiyor ve bir uygulamayı indirmelerini sağlıyorlar. Uygulama cihaza indikten sonra hacker'lar telefondaki Gmail uygulamasını, trojan bulaşmış bir Gmail ile değiştiriyor böylece kullanıcının Gmail hesabı dahil pek çok hesabına, e-postalarına, özel yazışmalarına ulaşabiliyorlardı.

Apple yeni yaptığı bir açıklamada bu tehdidin panik yaratacak kadar önemli olmadığını açıkladı. Apple'a göre bu tür bir saldırının kurbanı olan çok sayıda kullanıcı yok ve ancak hacker'ların gönderdiği uygulama linkine basacak ve o linkteki uygulamayı indirecek kadar deneyimsiz kullanıcılar sorunla karşılaşıyorlar. Ayrıca, Apple işletim sistemindeki güvenlik önlemlerinin kullanıcının izni olmadan hiçbir yazılımın kurulamayacağını hatırlatıyor ve zararlı Gmail yazılımının kurulması için de izin gerektiğini vurguluyorlar. Ayrıca bu tür saldırılar yapmak isteyecek hacker'ların Apple geliştirici lisansına sahip olmaları gerekiyor ve Apple bu saldırıları fark ettiği andak lisansları iptal ederek uygulamaları kullanımdan kaldırıyor.

Elbette kullanıcılar telefona bir uygulama kurulurken çıkan güvenlik uyarısını önemsemeyip Gmail uygulamasının kurulmasına izin verdiklerinde hacker'ların eline düşebiliyorlar. Apple kullanıcılara daha dikkatli olmalarını ve kendilerinin kurmadığı hiçbir uygulamanın telefona kurulmasına izin vermemeleri gerektiğini hatırlatıyorlar.

Okuyucu Yorumları