Apple Music, büyümeye devam ediyor

iPhone ve iPad satışlarındaki düşüşle üzülen Apple, en azından yeni "kahramanıyla" sevindi!

Apple'ı sevindiren haber!

Son çeyrek sonuçları ile küçük çaplı bir şok yaşayan Apple, online müzik servisi noktasına sonradan dahil oldu ancak çok hızlı şekilde büyümeye devam ediyor. Global çapta geçtiğimiz şubat ayında 11 milyon üyeye sahip olan Apple Music, son iki ayda hızlı yükselişini sürdürerek 2 milyon abone daha kazandı. Şu an 13 milyon Apple Music abonesi bulunuyor.

Ülkemizde de şubat ayında hizmete sunulan Apple Music, kısa süre içinde ülkemizdeki Apple kullanıcıları tarafından takibe alındı. Bu pazarda Spotify ve Deezer ile rekabet halinde olan Apple, avantajı kuşkusuz Apple markalı akıllı telefonların fazlasıyla yaygın olarak kullanılmasıyla yakalıyor.

Öte yandan iOS dışında Android ve diğer platformlardan da erişilebilmesi, rekabette avantaj kaydediyor. Spotify, 6 yıldır bu alanda hizmet vermesine karşın 30 milyon aboneye sahip. Apple ise geçtiğimiz haziran ayında duyurulmasının üzerinden 1 yıl geçmeden 13 milyon aboneye erişmiş durumda. Muhtemelen bu hızla büyümeye devam ederse, online müzik servisleri arasında zirveye yerleşmekte gecikmeyecektir.

Okuyucu Yorumları