Apple Music, Spotify'ı daha da büyüttü!

Görünüşe göre Apple, bu kez rakiplerini geriye çekemedi; hatta daha da büyümelerini sağladı!

"Apple sayesinde büyüdük!"

Apple Music, geçtiğimiz Haziran ayında hizmete girdi ve Spotify, Google Play Music, Tidal için bir alternatif olmayı başardı. Ancak bu durumun, Spotify'ın üye sayısını geçtiğimiz on ayda aşağıya doğru çektiğini düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Hatta görünene göre bu durumun tam tersi gerçekleşmiş durumda. Reuters ile konuşan Spotify VP'si Jonathan Forster, Apple'ın bu alana adım atmasının "yayınların profilinin yükselmesine" sebep olduğunu söylemekte: "Apple Music başladığından beri, daha hızlı büyüyoruz ve eskiye göre daha fazla kullanıcı ekliyoruz."

Spotify yardımcı başkanı açıklamasına devam ederken, müzik yayını marketinin eğer rakip firmaların birbirlerinin müşterilerini çaldıkları veya maksimum kullanıcı sayısında bir sınır olduğu bir konumda olsaydı "berbat bir iş" olacağını da belirtmekte. Spotify, Mart ayında yaptığı açıklama ile 30 milyon ücretli üyeye sahip olduğunu ve ayrıca bedava kullanıcılara da sahip olduğunu söylemekteydi. Firma, yılda 10 milyon ücretli üye eklemeye devam ediyor.

Ama Spotify'ın liderlik konumunda çok rahat olduğunu söylemek mümkün değil. Firma, yeni video projelerini duyurmuş durumda ve çalışmalarına devam ediyor. Video, yayın hizmetinin zaten sunduğu bir şeydi ve yeni eklenen özellikler, firmanın kullanıcılar ile sanatçıları, performansları, röportajları, belgeselleri ve daha pek çok etkinliği yakınlaştırmaya devam etmeye kararlı olduğunu gösteriyor...

Okuyucu Yorumları