Apple Music, Spotify'ın Ensesinde!

Müzik yayını dendiğinde akla gelen tartışmasız en büyük isim, yani Spotify için rakipsiz kaldığı günlerin sonu giderek yaklaşıyor...

Spotify'a Apple tehdidi

Apple Music, müzik yayını alanına rakiplerinden çok sonra giriş yapan, göreceli olarak yeni bir isim. Hizmet ilk sunulduğu sırada Pandora ve Tidal gibi isimler ile dolu olan bir piyasaya adım atmaya çalışırken, şu anda ana rakibi, geçtiğimiz yıllar boyunca büyük bir farkla piyasa liderliğini elinde tutmayı başaran Spotify olarak gözüküyor. Ancak görünene göre son zamanlarda aradaki fark kapanmaya başlıyor. Yeni bir rapora göre Apple Music artık resmi olarak 40 milyon ücretli üyeyi aşmış durumda.

Bu etkileyici sayının yanı sıra Apple, aynı zamanda Oliver Schusser'in Apple Music'in küresel lideri olacağını ve Apple Music & International Content yardımcı başkanı resmi unvanına sahip olacağını duyurdu. Schusser, 14 yıldır firmada görev alıyordu ve App Store, iTunes, iBooks ve firmanın daha pek çok dijital iş alanına katkıda bulunmuştu.

Wall Street Journal tarafından yakın bir zamanda sunulan rapora göre Apple'ın şu andaki aylık büyüme oranı Spotify'ın iki katının biraz üstünde. Bu durumun oldukça etkileyici olduğu söylenebilir ve kısa bir süre önce kamuya açılan Spotify için bir sorun yaratması muhtemel.

Okuyucu Yorumları