Apple Music'e Android Tablet Desteği Geliyor

Apple'ın Android'deki Apple Music uygulaması, biraz geç de olsa beklenen desteğe kavuşuyor!

Android için beklenen destek geldi

Apple 2015'te Android'in varlığını kabul etmiş ve Apple Music'in Android sürümünü yayınlamıştı. Geçen sene tasarımı yenilenen uygulamanın beklenen tablet sürümünün sonunda geleceği ortaya çıktı.

Android Police'in keşfine göre uygulamanın şu an beta tester'lara açık olan 2.7 sürümü, tablet desteğiyle geliyor. Bu sürümde "resimlerle ve çalmayla ilgili performans geliştirmeleri" ve alışıldık "hata onarımları" da var. Yeni beta sürümü, arayüzdeki klasik, küçültülebilen hamburger menüsünü kaldırıp, alt tarafa bir gezinti çubuğu ekliyor. Play Store'dan şu an indirebileceğiniz sürüm ise 2.6.1.

Android'li tabletler iPad kadar popüler değiller ve Apple Music'i Android'de kullananların sayısı oldukça az. Dolayısıyla bu yeniliğin Apple Music'e kitleleri taşıma ihtimali düşük. Yine de özellikle aile planını kullananlar, yenilik sayesinde birden fazla cihazla Apple Music'in keyfini çıkarabilecekler.

Bu gelişmenin Apple'ın üçüncü parti donanıma ilk jesti olmadığını söylemekte fayda var. Firma Eylül'de Android Auto desteği sunmuş, geçen hafta ise 17 Aralık 2018'den itibaren Apple Music'in Amazon Echo üzerinden kullanılabileceğini duyurmuştu.

Tablet deseği sunan beta sürümün final sürüme ve herkese ulaşması, muhtemelen uzun sürmeyecek.

Okuyucu Yorumları