Apple News Ödemeli Seçeneğe Kavuşabilir

Apple'ın bir yayıncılık servisini satın alması ile ortaya çıkan planları, yakında düzenlenecek bir etkinlik ile açıklığa kavuşabilir

Apple'ın haber servisi hazır!

Geçtiğimiz ayda Apple'ın Texture isimli bir uygulamayı satın alması ile Cupertinolu devin "Dergilerin Netflix'i" olarak nitelenebilecek bir servisi hyata geçirmeyi planladığı konuşulmaya başlamıştı. Texture, aylık sabit bir ödeme karşılığında kullanıcılarına belirli yayınlara sınırsız erişim imkanı sağlıyordu.

Texture servisinin Apple tarafından satın alınması haberini alan birçok kaynak, Apple'ın satın aldığı bu servisin işlevlerini -şu an için tamamen ücretsiz olan- Apple News servisine ekleyerek kullanıcılarına haberlerle ilgili her şey için tek bir servis kullanma imkanı sunacağını belirtiyordu.

BuzzFeed'e göre Apple, artık çokça sözü edilen genişletilmiş haber platformunu sunmaya hazır. Şirket, 25 Mart tarihinde düzenleyeceği ve şirketin Apple Music, iTunes ve belki de söylentilere konu olan oyun servisini odağına alacak bir etkinlik ile genişletilmiş haber platformunu ve platforma eklenecek aylık ödeme seçeneklerini de sunacak. Haber servisinin sahnedeki baş rolü kapacağı konuşulsa da Apple'ın söylentilere konu olan TV yayın servisi ve oyun servisine de etkinlikte yer verebileceği düşünülüyor.

Wall Street Journal'ın yeni raporuna göre teknoloji devi ile dağıtımcılar arasında gelirin hangi oranda dağıtılacağı konusunda çıkan anlaşmazlıklar, servisin aylık ücretini etkileyecek bir faktör olabilir.

Apple'ın haber servisine ekleyeceği aylık ödeme bazlı üyelik seçeneğinin aylık 10 dolar seviyesinde olacağı tahmin ediliyor. Servisin iOS 12.2 beta sürümünden alındığı iddia edilen ekran görüntüleri, servisin bu tarihte hazır olacağı kanısını güçlendiriyor.

Okuyucu Yorumları