Apple nihayet ilk 10'a girdi!

Dünyanın en prestijli listesi olarak kabul edilen listede Apple, 10. sırada... Peki ya diğerleri?

...ve Apple, ilk 10'da!

Dünya üzerinde birçok farklı rekabet alanı söz konusu ve tüm bunlarla ilgilenen çok sayıda farklı şirket var... Fakat söz konusu CoreBrand olduğu zaman işler biraz değişiyor zira bu köklü firma, her yıl dünyadaki en güçlü 100 adet markayı belirliyor.

Her yıl şirketin ilk 10 listesine giren isimler arasında McDonalds, Disney ve Coca-Cola gibi devleri görmeye alışmıştık ama bu yıl, biz teknoloji tutkunlarının yakından tanıdığı bir isim de ilk 10'da kendisine yer buldu: Apple... Evet, CoreBrand'in yaptığı analizlerin sonucuna göre, dünyanın en güçlü 10. firması Apple ki bu hesaplamaya göre aynı zamanda da en güçlü teknoloji markası olarak nitelendiriliyor. En yakın takipçisi olan Microsoft, kendisinden sadece bir adım geride, 11. sırada yer alıyorken, Google 26., Yahoo 28. ve Sony de 31. sırada bulunuyor.

Microsoft'un listede bu denli yüksek sırada bulunması, özellikle mobil sektördeki zayıflığı yüzünden kimileri için sürpriz olabilir ama unutmamak gerekiyor ki bu sıralama tüm teknoloji pazarı üzerinden yapılmış bir hesaplamanın sonucu ve Microsoft halen PC pazarında büyük bir satış grafiğine sahip. Pek tabi iş yerlerine sağladığı ürün desteği ve Xbox konsolları ile de kendisine yeterli payı alabilecek konumda.

Okuyucu Yorumları