Apple, Note 10.1'i davaya eklemek istiyor

Neredeyse uçan kuşa bile patent davası açan Apple'ın hedefinde bu kez onlar var!

Bir onlar eksik kalmıştı!

Apple, Samsung'un Ağustos ayında piyasaya sürdüğü yeni 10 inç'lik tableti Galaxy Note 10.1'i de devam eden patent davasına eklemek istiyor.

Apple'a göre Galaxy Note 10.1'in patent ihlalleri açısından davadaki diğer Samsung ürünlerinden farklı bir yanı yok. Şirket sadece bununla da kalmayıp, Android 4.1'i de davaya dahil etmeye çalışıyor. Apple bunda başarılı olursa, sadece Samsung değil, diğer Android üreticilerinin de başı ağrıyabilir.

Galaxy Note 10.1'i piyasaya sürüldükten hemen sonra incelediklerini söyleyen Apple, ürünün belirli patentlerini aynı davadaki diğer cihazların olduğu gibi ihlal ettiğini iddia ediyor. Şirket, ürünü davaya dahil etmek üzere mahkemeye gerekli başvuruyu yapmış bulunuyor.

Bu sırada mücadelenin diğer cephesindeki Samsung da boş durmuyor ve iPhone 5'i patent iddialarının arasına eklemek için çalışıyor. Samsung da Apple'a benzer şekilde, iPhone 5'in daha önceki Apple cihazlarının ihlal ettiği patentleri ihlal ettiğini söylüyor.

Davanın hakimi Paul Grewal ise iki şirketin de isteklerini dinledikten sonra karar vermek için biraz zamana ihtiyacı olduğunu söyledi.

Okuyucu Yorumları