Apple onlara yasak; ama...

Normal şartlarda tek bir Apple ürününün bile satılamayacağı ülkede, satışlar nasıl tavan yaptı?

Apple onlara yasak; ama...

Elektronik cihazların İran'a ihracatını yasaklayan ABD politikalarına rağmen, İran'da 100'ün üzerinde mağaza Apple ürünleri satıyor.

Reuters'in haberine göre Tahran'da RadanMac ve pek çok başka mağaza son derece yüksek dizüstü, masasütü bilgisayar ve iPad satışlarına sahip

RadanMac'in sahibi Macid Tavassoli, Reuters'a verdiği telefon röportajında "Son üç yıldır işler çok iyi gidiyor" diyor. Tavassoli, 20'den fazla kişinin çalıştığı mağazasında 1995'ten beri tüketicilere Apple ürünleri sunuyor. Şirketin teknik servisin yanı sıra İran Merkez Bankası, devlet televizyon kanalları, gazeteler ve tasarımcılar gibi müşterilere hizmet veren bir kurumsal satış kolu da mevcut.

İranlı girişimciler, satış ambargosunu gizli kanallar kullanarak deliyorlar.

Haziran ayında Apple, Amerika'daki mağazalarından İran kökenli müşterilere satış yapmayı reddettiği için ayrımcılık suçlamalarıyla karşı karşıya kalmıştı.

Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi yöneticisi Nihad Awad, yaptığı açıklamada "Bu müşteriler Amerika'da oturma iznine sahip. Bizler, Amerikalı olarak çok kızgınız ve her Amerikalı'nın kızgın olması lazım" dedi.

Okuyucu Yorumları