Apple-Palm gerginliği artıyor

iPhone'un en önemli rakibi olan Palm Pre'nin iTunes desteği sert atışmalara neden oluyor.

Apple'dan sert çıkış

Palm, büyük kozu Pre'nin iTunes'u destekleyeceğini ilk olarak tanıtım toplantısında duyurmuştu. Palm Pre'ler piyasaya çıktıktan sonra ise kullanıcılar iTunes'ları ile eşitlemeyi denedikleri Palm Pre'lerinin iTunes'da iPod olarak gözüktüğünü gördüler.

Palm'in bu hilesi Apple'ı kızdırmış olsa gerek, geçtiğimiz günlerde şirketin destek sayfasına "Desteklenmeyen üçüncü parti dijital ortam oynatıcıları hakkında" başlığı altında bir konu eklendi. Açıklmada, iTunes'un Apple dışındaki cihazlarla uyumluluğunun denenmediğini, denenmeyeceğini ve zamanla yapılan güncellemeler sebebi ile Apple dışındaki dijital ortam oynatıcılarının eşitleme yeteneklerini "kaybedebilecekleri" yazıyordu. "Media Sync" modunda iTunes'u kandıran Palm Pre, yığın depolama aygıtı modunda (mass storage) ise "Palm Pre" adıyla algılanıyor. Bu, Apple'ın isterse bir güncelleme ile Palm'i engelleyebileceği anlamına geliyor.

Aslında açık bir tehdit olan bu açıklamaya karşı Palm cephesinden de hemen bir cevap geldi: "Eğer böyle bir durum yaşanırsa kaybeden onlar olur. Piyasada iTunes dışında birçok müzik yazılımı var."

İki taraf da silahlarını çekmiş görünüyor. Sonuçta kazanan kaybeden kim olur bilemiyoruz ama umarız bu gerginlik kullanıcıların zararı olmadan en kısa zamanda atlatılır.

Okuyucu Yorumları