Apple patent davasını kaybetti!

Intel'in ancak milyonlarca dolar ödeyerek kurtulduğu dava, bu kez Apple'ın başına fena iş açtı!

Apple'ın başı yine dertte!

Salı günü bir jürinin verdiği karar, Apple'ın A7 işlemcisinin University of Wisconsin'in bir patentini çiğnediğini söyledi. Firma bu ihlal dolayısıyla 862 milyon dolar tazminat ödemek zorunda kalabilir.

Geçen sene açılan davada Apple, üniversite araştırmacıları tarafından geliştirilen bir işlemci teknolojisini kendi A7 yongasında kullanmakla suçlanmıştı. Bu işlemci, o sırada Apple'ın en yeni işlemcisiydi ve iPhone 5S ile iPad Air'de kullanılıyordu. Jürinin geçen hafta tarafları dinlediği ve Salı günü altı patentin tümünün ihlal edildiğine karar verdiği anlaşıldı.

Haber sitesi Law360'a göre Apple, maksimum 862,4 milyon dolar tazminat ödemek durumunda. Bu miktarın ne zaman belirlendiği ise tam olarak bilinmiyor ve farklı olabileceği söyleniyor.

Apple ve University of Wisconsin'in patentlerini yöneten Wisconsin Alumni Research Foundation (WARF), konuyla ilgili açıklama yapmamayı tercih ettiler.

WARF, daha önce Intel'i de aynı patent için dava etmişti. İşlemci üreticisi, duruşmadan önce WARF'a 110 milyon dolar ödeyerek patenti lisanslamıştı.

Okuyucu Yorumları