Apple Patentinden Çıkan İpuçları!

Yeni keşfedilen bir Apple patenti, Apple'ın yeni planları hakkında önemli ipuçları verdi!

Apple patentinden çıkan ipuçları!

Apple'ın artırılmış gerçekliğe (AR) verdiği önemin ciddiyeti, WWDC geliştirici konferansında ortaya çıkardığı ARKit ile iyice ortaya çıkmıştı. Peki firma AR oyunlarına da yönelecek mi?

Yeni ortaya çıkan bir patent, bunun olabileceğini söylüyor. Patently Apple'ın keşfettiği bir patent başvurusu, artırılmış gerçeklik ile kullanılacak bir 3 boyutlu kamera sisteminden bahsediyor. Apple'ın İsrail merkezli PrimeSense takımı tarafından geliştirilen teknoloji, 3 boyutlu eşleştirme ve derinlik algılama için ışık huzmesinden faydalanıyor.

Patente göre ışığın farklı noktalardaki kırınımları algılanıyor ve yansıyan ışık kullanılarak yüzeyin derinliği algılanıyor. Kamera sisteminin bazı el hareketlerini destekleyeceği anlaşılıyor. Derinlik algılayıcı kamera Apple AR gözlüğünün üzerinde kullanılırsa, holografik arayüz içinde el hareketlerinizle dolaşmanızı sağlayabilir.

Patent, derinlik eşleştirmenin "etkileşimli video oyunlarında" kullanılabileceğinden de bahsediyor. Yani Apple, kendi AR teknolojisini oyunlara taşımayı da düşünüyor.

ARKit'in geliştiricilere sunulmasının ardından Apple AR gözlüklerinin gerçeğe dönüşme ihtimali her geçen gün artıyor...

Okuyucu Yorumları