Apple Pay, Çin'e ulaşıyor!

Apple Pay, pek çok söylentinin ardından Çin'e ulaşıyor gibi gözüküyor ama...

Apple Pay, Çin'e ulaşıyor!

Apple'ın mobil ödeme sistemi Apple Pay'i Çin'e sunacağına dair pek çok söylenti bulunmaktaydı ancak artık, bu sistemin önümüzdeki yıl ülkede kullanıma başlayacağına dair kanıt bulunuyor gibi gözüküyor. Tabii ki bu doğrulama Apple tarafından değil, yeni bir Dow Jones raporundaki kaynakların Apple'ın Şubat 2016'ya kadar sistemi devreye sokmak istediğini söylemelerinden anlaşılmakta.

Bu işlem uzun bir zamandır beklenmekteydi. Apple, bir süredir Çin'deki hizmetlerini genişletmekteydi ve ülkedeki geliri, yıl bazında %99 artarak en son çeyrekte 12.51 milyar dolara ulaşmıştı.

CEO Tim Cook, haber firması Xinhua ile Mayıs ayında yaptığı görüşmede Çin'de Apple Pay kullanımını görmek istediklerini belirtmişti. Anlaşıldığı kadarıyla Apple, elektronik ticaret firması, Çin'in popüler Alipay hizmetinin arkasındaki ticari güç Alibaba ile bir ortaklık görüşmesi düzenlemekteydi ancak Xinhua röportajının üzerinden geçen altı ay içerisinde herhangi bir güncelleme açıklanmamıştı.

Ancak biraz daha derin bakıldığı takdirde Apple'ın ilerleyişinin işaretleri görünüyor.

ABD'li firma, Apple Pay'in Çin yayımı için önemli bir adımı, Şangay serbest ticaret bölgesinde Eylül ayında yaptığı kayıt ile gösterirken, eski bir Alibaba genel yöneticisi de kısa süre sonra Apple Pay'in Çin operasyonlarının başına getirildi ve Apple, bu ekip için diğer pozisyonları da doldurmaktaydı.

Ancak Apple Pay'in, Apple'ın işlerinin gayet iyi gittiği Çin'de yayımlanması hizmetin başarılı olması için yetmeyebilir. Alipay ve Tencent'in WePay ödeme sistemleri, şu anda Çin'deki mobil ödeme yarışında oldukça ilerideler.

Okuyucu Yorumları