Apple Pay'i yok sayanlar da var!

Apple'ın yeni servisi ABD'de rekorlar kırıyor. Ama buna rağmen, Apple'ı yok sayan devler de var!

Apple'a "hayır" diyenler!

Apple Pay kullanılmaya başlandı ve bir anda temazsız ödeme konusunda ABD'nin lideri olmayı başardı. Ancak herkes bu mobil ödeme hizmetinin yanında yer almıyor. ABD'de yer alan bazı satış noktaları, mağazalarında Apple Pay'i yok saymaktalar ve bunun büyük ihtimal ile önümüzdeki yıl kullanımına başlanılacak QR-temelli mobil ödeme platformu CurrentC beklentisi sebebiyle olduğu düşünülmekte.

Wal-Mart, Best Buy, CVS ve Rite Aid, şu anda Apple Pay veya Google Wallet'ı desteklemeyen mağazalar içerisinde yer alıyorlar. Son ikili, ilk birkaç gün boyunca Apple'ın hizmetini desteklemişti ancak söylenenlere göre şu anda müşterilerinin NFC ödemelerini kullanma seçeneğini ortadan kaldırmış durumdalar.

Bütün bu mağazalar Merchant Customer Exchange (MCX) adlı ve CurrentC'yi geliştirmekte olan topluluğun bir parçası. 7-Eleven, Dunkin' Donuts ve Wendy's mağazaları da geliştirilmekte olan Apple Pay rakibini desteklemekteler ancak bu mağazaların bu desteği sunarken Apple'dan vaz mı geçecekleri yoksa her iki sistemi de mi kullanacakları henüz belli değil.

Şu anda, CurrentC, Apple'ın hizmetinin direkt bir rakibi olması amacıyla geliştirilmekte. Bu mağazaların Apple'ın gerçekleştirmekte olduğu planlarını engellemek istedikleri gözükebiliyor ancak, QR tabanlı ödemelerin bu konuda ne kadar doğru bir yaklaşık olduğu, bir süre daha soru işareti olarak kalabilir...

Okuyucu Yorumları