Apple, pil ömrünü bu şekilde uzatabilir mi?

Apple, mobil cihazların pil ömrünü uzatmak için çok özel, yeni bir yöntemin peşinde!

Apple, pil ömrünü uzatıyor!

Apple da, dünyanın geri kalanı gibi, mobil teknolojinin önündeki en önemli sorun olan pil ömrü meselesini çözmek için çaba harcıyor. Ancak şimdilik pillerin çok daha uzun süre dayanmalarını sağlayacak yeni bir materyal veya üretim teknolojisi olgunlaşmış değil. Bunun yerine Apple eldeki imkanlarla iOS cihazlarının pil ömürlerin uzatmak için, kullanıcıların hareketlerini ve alışkanlıklarını analiz edecek. Böylece kullanıcının hangi saatlerde uyuduğunu ve telefonunu kontrol etmediğini veya hangi aralarda en çok hangi uygulamaları kullanıp diğerlerini kullanmadığını analiz ederek, her kullanıcıya özel kullanım profilleri çıkararak, enerji sarfiyatını da bu profile uygun hale getirecek.

Böylece örneğin kullanıcının uyuduğu saatlerde 3G bağlantının açık olmasına gerek olmayacak ve cihaz 3G bağlantıyı otomatik olarak kapacak, kullanıcının sabah alarmı çaldığında 3G bağlantısı da açılacak. Buna benzer önlemlerle Apple'ın iOS cihazlarının şarj etmeden dayanma süresini iki katına kadar çıkarmayı planladığı söyleniyor.

Apple bu konuda bir patent başvurusu yaptı ancak bakalım gerçekten bu planını uygulamaya geçirebilecek mi? Zira yapmaya çalıştığı şey, Microsoft'un Windows işletim sistemiyle başlayan ve bu gün her mobil üreticinin hayalini kurduğu ancak efektif olarak hayata geçirilmesi bugüne kadar mümkün olmayan bir gelişmeydi. Belki Apple başarır. Kim bilir?

Okuyucu Yorumları