Apple risk almıyor, önüne geleni yasaklıyor!

Apple, bir iPhone uygulamasını daha yasakladı. Sebebi: Bu uygulama ile okunabilecek erotik kitaplar.

Kitap okumak da yasak!

Geçtiğimiz günlerde bir yazılım geliştiricisi firma Apple'ın popüler cep telefonu iPhone için kendi uygulamasını geliştirdi. Eucalyptus adlı bu uygulama, ücretsiz kitapları bir arada sunmayı hedefleyen Project Gutenberg'deki eserleri indirip, kullanıcıların ücretsiz bir şekilde telefonlarından okumasına imkan sağlıyor. Fakat ne yazık ki bu uygulama Apple'ın online mağazası App Store'da satılmayacak.

Apple, Project Gutenberg'de yer alan erotik içerikli kitaplara, Eucalyptus sayesinde erişebileceğini ve iPhone üzerinden okunabileceğini düşündüğü için bu uygulamayı yasaklamaya karar verdi. Project Gutenberg içerisinde pek çok farklı türde kitap bulunuyor ama muhtemelen Apple'ın rahatsız olduğu Kama Sutra ile ilgili olanlar. iPhone kesinlikle çok başarılı bir telefon. Apple kendine has yaklaşımları ile çok güzel işler çıkartıyor. Fakat bu yasakçı zihniyeti Apple destekçilerini bile çileden çıkartmaya başladı.

Güncelleme:
Apple, daha önce bazı uygulamalarda olduğu gibi, bu uygulamayı da önce reddetmesine rağmen daha sonra kabul etti. Eucalyptus artık AppStore'dan satın alınabiliyor.

Okuyucu Yorumları