Apple, Samsung bağlılığını azaltıyor

Apple ve Samsung arasındaki büyük savaşta sonunda bunu da gördük...

İşte gelinen son nokta!

Apple'ın akıllı ceplerde Samsung'a olan bağlılığını azaltmak için Samsung'dan daha az bellek çipi sipariş ettiği ortaya çıktı. Bu Çarşamba tanıtılacak iPhone 5, kaynaklara göre daha az Samsung bileşeni içerecek.

Reuters'a göre Apple'ın bu hamlesi, tedarik zincirini çeşitlendirmeyi istediğini veya rakiplerle olan anlaşmalardan geri çekilmeyi düşündüğünü gösterebilir. Samsung, iPhone 4S, iPad 2 ve 3 için A5 ve A5X işlemcilerini üretmeye devam edecek, ancak rapora göre çip içerisindeki RAM katmanı Samsung tarafından üretilmeyecek. Bunun yanında iPad, iPhone ve iPod'lardaki NAND flaş bellek modülü de başka bir firma tarafından sağlanacak.

Apple'ın DRAM çiplerinde ve NAND flaş belleklerinde daha önceden anlaşmış olduğu SK Hynix, Toshiba ve Elpida Memory'ye ağırlık vereceği söyleniyor. Bu arada Samsung'un dünyadaki en büyük bellek üreticisi olduğunu söyleyelim.

iPhone 5'in ekranının ilk kez Sharp ve LG tarafından geliştirileceğini, dolayısıyla daha az Samsung bileşenine sahip olacağını önceden de biliyorduk. Bellek bileşeni farklı bir firma tarafından sağlanacak olsa da, iPhone 5'in işlemcisinin Samsung tarafından sağlanması bekleniyor.

Okuyucu Yorumları