Apple - Samsung savaşında yeni raunt!

Apple ve Samsung arasında yıllardır devam eden davalar; yeni gelişmelerle birlikte bambaşka bir boyuta taşınıyor!

Apple - Samsung savaşında yeni raunt!

Apple ve Samsung, 2012 yılında başlayan patent kavgasına devam ediyor. Cuma günü Apple, en üst mahkemeye (Supreme Court) yeni bir dava başvurusu daya yaparak, Samsung'un Apple'a tasarım patentlerinden dolayı ödemesi gereken bedel hakkındaki itirazlarına itirazda bulundu.

Bu yılın başlarında Samsung, Apple'ın, sadece telefonun ön tasarımı ve kullanıcı arabirimindeki simge örgüsünden kaynaklanan gelirlere göre ödeme alması gerektiğine yönelik bir itirazda bulunmuştu. Başka bir deyişle kesilen cezanın, tün telefon gelirlerine yansıtılmaması gerektiğini savunmuştu. Ancak Apple, Samsung'un bu iddiasını savunacak herhangi bir "kanıtının olmadığını" düşünüyor. Ayrıca firma, davanın bir alt mahkemeye taşınmasına da gerek olmadığını belirtmekte.

Apple, asıl davada 1 milyar doların üzerinde hasar bedeli ile ödüllendirilmişti. Mart ayında ise üst mahkeme, uzun zamandır süren davayı tekrar incelemeyi kabul etmişti ve bu da bir tasarım patenti davasının 1800'lerden beri ilk defa üst mahkemeye taşınması olmuştu. Samsung, patentin neleri kapsadığı ve hangi hasarların ödenmesi gerektiğine yönelik mahkemeye rehberlik etme isteğine sahip.

Bir Samsung sözcüsü, Apple'ın avantajına pek çok uzman görüşünün bulunduğunu belirtirken, şu andaki kararın durması durumunda bunun "yeniliği azaltabileceğini ve troll tasarım patenti davalarına yol açarak tüketicileri ve ekonomiyi kötü etkileyebileceğini" söylüyor.

Apple ise henüz bu konuda bir yorum yapmış değil.Ama kafanız karıştıysa şu anki durumu daha basit bir biçimde anlatmaya çalışalım. Samsung, çikolatalı bir kekte bulunan çikolata nedeniyle oluşan cezayı ödemek isterken, Apple tüm kekten gelen paranın söz konusu olması gerektiğini söylüyor. Durum bu...

Okuyucu Yorumları