Apple, Samsung'u alt etti!

Apple ve Samsung arasında devam eden belki de en ciddi davada kazanan Apple oldu! İşte büyük zafer!

Apple, Samsung'u alt etti!

Herkesi şaşırtan "iPad'in ekranın Samsung yapacak" haberinin hemen ardından artık alıştığımız haberlerden biri geldi. Hollanda'da devam eden ve "önemli" olarak değerlendirilen davada Samsung, yasal anlamda ciddi bir malubiyet aldı.

Hollanda'da bulunan The Hauge yerel mahkemesinin kararına göre Samsung'un FRAND şartları altındaki lisans anlaşması üzerinde ihtiyati tedbir kararı aldırması, artık Apple'ın bu konuda görüşmek isteyip istememesine bağlı. Buna göre Samsung'un bazı patentleri FRAND şartları altında lisanslaması gerekiyor. Yani bu patentlerin kabul edilebilir düzeyde olması ve kısıtlayıcı olmaması gerekiyor.

Buna ek olarak mahkeme, Samsung'un iPhone 4S için 3G/UTMS kablosuz patentleri konusunda iddiada bulunamayacağına hükmetti. FOSS Patents'ten Florian Mueller, bunun nedeninin "patent yorgunluğu" olduğunu söylüyor.

Mueller, kararın Apple için kısmen ancak "anlamlı bir zafer" olduğunu söyledi. Zira mahkemenin FRAND patentleri konusundaki duruşu, Samsung'un süren davadan çok fazla para elde edemeyeceğini gösteriyor. Bununla birlikte, Hollanda'da "satışı yasaklanacak" denen iPad ve iPhone'lar için böyle bir tehlikenin söz konusu olamayacağı ortaya çıkıyor.

Samsung ve Apple arasında şu an devam eden 30'un üzerinde dava bulunuyor.

Okuyucu Yorumları