“Apple Shop” İstanbul Şişli’de açıldı

Apple’ın Türkiye’deki tek distribütörü Bilkom’un iş ortağı Artı Bilgisayar tarafından İstanbul Şişli’de 22 Mayıs’ta açılan ilk Apple Shop, tüketicileri Apple ürünleri ile buluşturuyor. Apple Shop’un açılışını Bilkom Genel Müdürü Veli Tan Kirtiş ile Artı Bilgisayar Genel Müdürü Hilal Tiryaki yaptı.

“Apple Shop” İstanbul Şişli’de açıldı

Şişli Abide-i Hürriyet Caddesi üzerinde 150m2’lik bir mağaza olarak açılan Apple Shop’ta, masaüstü yayıncılıktan, dijital yayıncılığa ve dijital yaşam ürünlerine kadar Apple’ın kurumsal ve bireysel pazardaki tüm kullanıcılara yönelik geniş yelpazedeki ürünleri sergileniyor. İstanbul’da sayısı ikiye çıkan Apple konsept mağazaları ile Bilkom, Apple marka ürünleri tüketicilere yakınlaştırıyor, ürünlerin daha yakından görülmesini ve tanınmasını sağlıyor.

Bilkom, Apple Shop ile kullanıcılarının Türkiye’de distribütörlüğünü yaptığı ve Apple’ın ekosisteminde yer alan Lexmark, Xerox, Adobe, Sony ve Lacie gibi markaların ürünlerini ve özelliklerini de tanımalarını amaçlıyor. Apple Shop’a gelip kendisi için en uygun Apple bilgisayarı seçen kullanıcı, dilerse Apple ekosisteminde yer alan diğer ürünleri de zevk ve ihtiyacına göre satın alabilecek.

Apple Shop açılışında bir konuşma yapan Bilkom Genel Müdürü Veli Tan Kirtiş, mağaza kanalıyla Apple’ın üstün teknolojik özelliklere sahip ve dünyada trend yaratan ürünlerini, bireylere bir adım daha yakınlaştırdıklarını söyledi. Veli Tan Kirtiş, “Bilgisayar kullanıcılarına daha yakın ve kolay ulaşılabilir olma stratejisiyle iş ortaklarımızın Apple mağazalarını açmalarını desteklemeyi sürdürüyoruz. Masaüstü yayıncılıktan, dijital yaşam ürünlerine kadar geniş yelpazeye yayılan ürünlerimizi, Kadıköy’den sonra bu kez Şişli’de açılan Apple Shop ile tüketicilere bir adım daha yaklaştırıyor ve ürünlerimizi beğenilerine sunuyoruz” dedi.

Bilkom iş ortağı Artı Bilgisayarın Genel Müdürü Hilal Tiryaki, Şişli Apple Shop’da, kullanıcıların Apple ürünlerini yakından tanımalarına imkan sağladıklarını belirtti. Tiryaki, “Artı Bilgisayar olarak 12 yıldan bu yana bilişim sektörüne ve Apple kullanıcılarına hizmet veriyoruz. İlk günden bu yana Türkiye’de Apple satışlarında lideriz. Bu liderlik vasfımızı koruyabilmemiz için her türlü yeniliğe açık olmamız gerekiyordu. Tüketici alışkanlıklarını incelediğimizde ürünleri kaliteli alışveriş noktalarında görerek almayı tercih ettiklerini gördük. Bu anlamda Apple Shop’u açmaya karar verdik” dedi.

Apple Shop’da; dünyanın en hızlı bilgisayarı Apple Power Mac G5, dünyanın ilk 17 inç ekranlı dizüstü bilgisayarı PowerBook G4, dünyanın en küçük dizüstü bilgisayarı 12 inç ekranlı iBook ile müzik dinleme alışkanlıklarını değiştirerek dünyada trend oluşturan Apple’ın dijital müzik çaları iPod, yaratıcı ve öncü tasarımı ile iMac’ler tüketicilerin beğenisine sunuluyor.

Bunun dışında Apple ekosisteminin ayrılmaz parçaları Lexmark ve Xerox yazıcılar, tasarımcıların tercihi Lacie marka ekranlar, fotoğraf editörü ve video kurgu yazılımları üreten Adobe ürünleri de Apple Shop’ta satışa sunulacak. Bunların dışında yaratılan tasarımları saklamak ve taşımak için gerekli yüksek kapasiteli Lacie ve Formac disk sürücüler ve Sony ürünleri de Apple Shop’ta Apple kullanıcıları ile buluşacak.

Okuyucu Yorumları