Apple şifresi için mahkeme emri...

Ölen bir akrabanızın Apple şifresini mi istiyorsunuz? O zaman mahkemeye gitmeniz gerekebilir!

Apple'dan abartılı uygulama!

Eşi hayatını kaybetmiş olan 72 yaşındaki Peggy Bush, emekli maaşını ve diğer imkanları kendi üzerine alırken zorluk yaşamadı. Ama eşinin Apple ID şifresine ulaşması, hiç de sandığı kadar kolay olmadı.

CBC'nin haberine Kanada'da yaşayan Bush, sadece eşinin iPad'inde kart oyunları oynamak istiyordu. Ancak bu cihazın bir Apple ID şifresine sahip olduğundan haberdar değildi. Yapması gereken tek şeyin Apple ile iletişime geçmek, bir ölüm belgesi ile vasiyet kopyası sunmak olduğunu ve düşündü. Kızı Donna Apple'ı aradı ve iPad'in seri numarası ve babasının ölümü ile ilgili belgeleri sundu. Ama Apple yine de şifreyi vermiyordu. Donna, olayı şöyle anlatıyor: "En sonunda birine ulaştım ve 'bir mahkeme emrine ihtiyacınız var' dendi. Tamamen afallamıştım. Mahkeme emri derken ne demek istediklerini sordum. Bunun saçma olduğunu söyledim çünkü evin tapusunu aktarabilmiştik, arabayı aktarabilmiştir, bütün bunlar sadece noter onaylı ölüm sertifikası ve vasiyet ile gerçekleşmişti."

CBC'nin söylediğine göre, konu haber bültenlerine yansıyınca Apple Bush'ları arayarak problemi çözmüş durumda.

Facebook'a bakıldığında, firma "miras anlaşması" adlı bir özellik sunmakta. Bu özellik, siz öldükten sonra Facebook sayfanızı yönetmesi için bir kişiyi seçmenize imkan tanıyor. Ayrıca, öldükten sonra Facebook hesabınızın silinmesini de tercih edebiliyorsunuz. Google'ın da benzer bir özelliği bulunmakta.

Bir açıdan bakıldığında, Bush'un hikayesi, Apple'ın mahremiyeti gerçekten ciddiye aldığını gösteriyor. Ancak eğer Peggy Bush'un bir mahkeme emri getirmesi konusunda ısrarcı olunsaydı, bunun biraz abartılı olacağı da da rahatlıkla söylenebilirdi...

Okuyucu Yorumları