Apple, Sıkıcı İnceleme Bildirimlerine "Dur" Diyor!

Apple, iPhone ve iPad kullanıcılarını çoğu zaman bıktıran bir sorunu daha tarihe gömmeye hazırlanıyor!

Apple, bir soruna daha "dur" diyor!

Apple en sonunda indirdiğiniz uygulamaların size yolladığı inceleme ve puan isteği bildirimlerini azaltmaya karar verdi. Şirket, bundan sonra üçüncü parti uygulamaların dışarı link vermesine izin vermeyecek; bunun yerine eğer yapımcılar, uygulamalarına yıldız vermenizi istiyorlarsa bunu uygulama içinden yapmanızı sağlamaları gerekecek.

Şu an bu bildirimler uygulamayı incelemeniz için size beş yıldızlı bir not sistemi sunuyor ancak görünüşe bakılırsa eğer yorum bırakmak istiyorsanız uygulamayı terk edip App Store'a geçmeniz gerekiyor.

Bundan sonra, her uygulama yılda en fazla üç defa kendi incelemesini yapmanızı isteyebilecek. Bu da artık uygulamaların sizi inceleme bildirimleri ile rahatsız edemeyeceği anlamına geliyor.

Şimdiye dek, App Store'da güncellenen bir uygulamanın eski incelemeleri siliniyordu, bu da yapımcıların inceleme sayılarını tekrar arttırmak için bildirim yağdırmak istemesine sebep oluyordu. Apple artık incelemeleri silmeyi bırakarak yapımcıların incelemeler için kullanıcıları sıkıştırmasını azaltmayı da umuyor.

Eğer Apple'ın uygulama inceleme ve notlama sistemini yine de rahatsız edici buluyorsanız, iOS Settings uygulamasından bu özelliği tamamen kapatabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları