Apple, Siri için özel ofis açtı

Apple'ın, bir süredir sessizliğini koruyan Siri için dev planları var! İşte Siri'nin geleceği...

Siri için düğmeye basıldı!

Apple, Siri'nin gelişimi için çalışan özel yazılım şirketi Nuance'a olan bağımlılığını ortadan kaldırmak için, Boston'da kendi ofisini açmaya karar verdi. Seslendirme teknolojileri üzerine çalışan uzmanları istihdam etmeye başlayan Apple böylece Apple mobil cihazların önemli bir parçası haline gelen Siri konusunda yabancı bir şirkete bağımlılığını ortadan kaldırmak istiyor.

Boston merkezli Nuance firması pek çok dil için yeni yazılımlar üreten bir firma ve Siri'nin arkasındaki gücü oluşturuyor. Ancak, Siri'nin geliştirilmesinde çalışan iki önemli uzmanı çoktan Nuance'dan ayrılarak Apple'a geçmiş bulunuyor. Böylece Apple'ın Nuance'ın yetenekli çalışanlarını alıp kendisi için çalışmaya ikna ettiği anlaşılıyor.

Bu çatışmanın kullanıcılara faydası ise Apple'ın bu girişiminden sonra Nuance'ın artık Android için de Siri benzeri gelişmiş bir sesli komut asistanı yaratmasının önünde engel kalmaması.

Apple'ın Nuance ile bağlarını koparması ve kendi ses teknolojileri ofisini kurması büyük sürpriz değil zira Apple'ın geçmişte farklı teknolojiler geliştirmek için beraber çalıştığı pek çok şirketle projeler başarıya ulaştıktan sonra ayrıldığı ve teknolojiyi kendi içindeki ekiplerle devam ettirdiği biliniyor.

Okuyucu Yorumları